Post

…και αναγεννά το πάθος για σπορ οδήγηση!

Η Porsche είναι ένα «όνειρο» με υλική υπόσταση. Με απλές, όμως χαρακτηριστικές γραμμές, το κάθε της αμάξωμα αποτελεί μια πρωτοφανή στυλιστική εκδήλωση της ανθρώπινης διάνοιας. Σε αντίθεση με άλλα σπορ αυτοκίνητα, σε προκαλεί αρκετά, χωρίς να σε περιορίζει ιδιαίτερα, ώστε να τη θαυμάζεις και να την απολαμβάνεις κάθε μέρα, σε κάθε οδόστρωμα.

home_classic4

Πριν από 14 χρόνια, δύο λάτρεις της Porsche, οι Πέτρος Ρούσσος και Alberto Di Maggio, έθεσαν έναν φιλόδοξο, αλλά και ευγενή στόχο.Τη δημιουργία ενός σημείου αναφοράς επί ελληνικού εδάφους, στα πρότυπα που θέτει ο Γερμανός κατασκευαστής, για τις λέσχες που φέρουν το όνομά του παγκοσμίως.

Χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα της εποχής, από καταχωρήσεις στον τύπο και γνωριμίες σε συνεργεία, μέχρι την τοποθέτηση καρτών σε παρμπρίζ των απανταχού Porsche, οι λίγοι εκείνοι πρώτοι θιασώτες της ιδέας, κατάφεραν να συγκεντρώσουν έναν ικανό αριθμό ενδιαφερομένων για το επόμενο βήμα, μια ομαδική βόλτα.

Αυτή πραγματοποιήθηκε στη συμφωνημένη ημέρα και ώρα, παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες και ήταν ενδεικτική του πάθους και του ομαδικού πνεύματος που διέκρινε τα μέλη. Σε λίγους μήνες το ελληνικό παρακλάδι του Porsche Club ήταν γεγονός και ο δρόμος ήταν πια ανοιχτός για νέες δράσεις.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν, πολλά έγιναν και πολλά…δεν έγιναν. Οι πρωτοφανείς οικονομικές συνθήκες επηρέασαν αρνητικά την εξέλιξη του Porsche Club, τον αριθμό των αυτοκινήτων, των μελών και τη θέρμη με την οποία στηρίζονταν προσπάθειες συσπείρωσης.

Αυτό όμως αλλάζει. Μετά τις τελευταίες αρχαιρεσίες την άνοιξη που μας πέρασε, μια νέα, δυναμική ομάδα ανθρώπων, με πολλή αγάπη για την Porsche και όλα όσα αυτή συμβολίζει, ανέλαβε να βγάλει τη λέσχη από τη «λήθη» και να δώσει το παρόν στην εποχή που έρχεται.

21463069_1412459148869275_8425002204821552145_n

Έτσι, αποφασίστηκε για την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, η ταυτόχρονη διοργάνωση δύο συναντήσεων μελών, μια στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη. Το ενδιαφέρον του Porsche Club για τη Βόρεια Ελλάδα, έφερε τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Δημόκα και τον κ. Θάνο Μάρκου κοντά στα μέλη από τη Μακεδονία.

DCIM100MEDIADJI_0480.JPG

Πιο νότια, στην εμβληματική πλέον Μαρίνα Ζέας, η εκπροσώπηση και ο συντονισμός από τον Αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο Καμπανέλλη και τον κ. Παναγιώτη Τσιρώνη άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

DCIM100MEDIADJI_0473.JPG

Όμως, αυτό που μάλλον συγκέντρωσε τα θετικότερα σχόλια όλων, ήταν ο σαφής προσανατολισμός του Porsche Club προς την κατεύθυνση της ανανέωσης με νέα δρώμενα, της κινητοποίησης παλαιών μελών και της ένταξης νέων.

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία προς τούτο είναι και η έκδοση κάρτας μέλους, η οποία δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα, αλλά απόλυτα πρακτικό, αφού εξασφαλίζει μια σειρά από προνόμια. Διευκολύνσεις ιδιαίτερα χρήσιμες, σε μια εποχή που η ιδιοκτησία, συντήρηση και χρήση ενός αυτοκινήτου όπως η Porsche «βάλλεται» από πολιτικές επιλογές, ίδιες με αυτές που «θίγουν» για χρόνια και την εγχώρια τουριστική κίνηση, με ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο στις μικρές οικονομίες της περιφέρειας.

DCIM100MEDIADJI_0478.JPG

Κόντρα στο «δόγμα» της στασιμότητας, το ανανεωμένο Porsche Club «γυρίζει διακόπτη» και διοργανώνει εκδρομή στο «μαγικό» Πήλιο, στις 14-15 Οκτωβρίου. Η οργάνωση δείχνει εξαιρετική και η ενημέρωση είναι αναλυτικότατη, με πληροφορίες για το πρόγραμμα, την προσέγγιση, τόσο από Αθήνα, όσο και από Θεσσαλονίκη, αλλά και αναφορικά με την παράδοση και την ιστορία του τόπου.

Από το ύφος του υλικού επικοινωνίας, αλλά και έπειτα από κατ’ιδίαν συζητήσεις με μέλη του Δ.Σ. διαφαίνεται η σαφής επιλογή του Porsche Club για συνέπεια και προσφορά προς τα μέλη του. Η εξωστρέφεια που επιδεικνύεται σε όλα τα επίπεδα και η υπόσχεση για νέες «περιπέτειες» στους δρόμους της ελληνικής υπαίθρου γεμίζει τους λάτρεις του σπορ αυτοκινήτου με προσμονή, αφού το θέαμα του «Porsche convoy» διεγείρει μοναδικά συναισθήματα.

 

Το Porsche Club είναι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι, για τους οποίους η Porsche είναι βίωμα και όχι απλά απόκτημα. Με στοχευμένες ενέργειες και πολλή όρεξη για δράση, το γνωστό χαμόγελο που είναι χαρακτηριστικό της οδήγησης μιας Porsche, επανέρχεται σταδιακά, «κόντρα σ’όλους τους ανέμους και τον άστατο ουρανό».

 

 

Facebook Comments