Post

Μετά από μια επική διαδρομή 16.000 χιλιομέτρων, ο πολικός εξερευνητής Marek Kaminski έφθασε στην Ιαπωνία, έχοντας ξεκινήσει τρεις μήνες νωρίτερα από την Πολωνία, την “εκστρατεία” του με την ονομασία #NoTraceExpedition και οδηγώντας το πρώτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα στην Ευρώπη, το νέο Nissan LEAF.

LEAF-Kaminski_2_rs

Το φιλικό προς το περιβάλλον ταξίδι του Marek , είχε ως αφετηρία το Zakopane της Πολωνίας και μέσω οκτώ χωρών σε δύο ηπείρους, αλλά και με πλήθος διαφορετικών συνθηκών οδήγησης που “εκτυλίχθηκαν” στη Λιθουανία, τη Λευκορωσία, τη Ρωσία, τη Μογγολία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα, κατάφερε να φτάσει στον τελικό προορισμό του, το Τόκιο.

Η εκστρατεία του #NoTraceExpedition, καταδεικνύει τη σκοπιμότητα ενός ταξιδιού μηδενικών εκπομπών ρύπων με ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο και θέτει το παράδειγμα για εκείνους τους εξερευνητές που επιθυμούν να επισκεφθούν τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη, χωρίς να βλάψουν το περιβάλλον.

LEAF-Kaminski_3_rs

Αν και ο Marek μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος που έχει περάσει από τον Βόρειο και τον Νότιο Πόλο μέσα στο ίδιο έτος, η αποστολή του με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, θα του μείνει εξίσου αξέχαστη. Μεταξύ των περιπετειών του Marek, αξιοσημείωτες είναι οι παρακάμψεις κατά μήκος των χωματόδρομων της Μογγολίας, όπως και κάποιες “πατέντες” φόρτισης στην Ρωσία.

“Χαλυβδωμένος” από τα πρώτα 16.000 χιλιόμετρα της συναρπαστικής αποστολής του, ο Marek θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής από το Τόκιο στην Πολωνία, πίσω από το τιμόνι του ίδιου αυτοκινήτου !

Το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan LEAF αποτελεί την αιχμή του δόρατος της στρατηγικής Intelligent Mobility της Nissan, καθώς διαθέτει πρωτοποριακή τεχνολογία και σχεδιασμό που το καθιστά την βέλτιστη επιλογή αγοράς στην κατηγορία του. Με μια νέα μπαταρία 40 kWh που αποδίδει 270 χλμ σε μικτό κύκλο οδήγησης, με βάση τα νέα ρεαλιστικά πρότυπα κατανάλωση και εκπομπών του WLTP, το LEAF προσφέρει στον οδηγό του μια ασφαλή και δυναμική εμπειρία οδήγησης.

LEAF-Kaminski_1_rs

Στην προσπάθειά του να αμφισβητήσει τους μύθους γύρω από το βιώσιμο ταξίδι, ο Marek βλέπει στο νέο LEAF τον τέλειο συνεργάτη σε αυτή την μοναδική αποστολή. Το αυτοκίνητο παράγει μηδενικές εκπομπές ρύπων και προσφέρει πλήθος καινοτόμων χαρακτηριστικών, όπως το ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης ProPILOT και το e-Pedal της Nissan, κάνοντας τα ταξίδια πραγματικά ξεκούραστα.

 

Ο Marek σχολίασε: «Για μένα, αυτό το ταξίδι δεν είχε ως μοναδικό σκοπό να φτάσω στον προορισμό μου. Είναι επίσης η αρχή για να κάνουμε μια απλή, αλλά σπουδαία αλλαγή, για να στρέψουμε το βλέμμα μας στη βιωσιμότητα. Είτε βρισκόμουν στην άγρια φύση της Ρωσίας, ή στα απομακρυσμένα μονοπάτια της Μογγολίας και στους πολυσύχναστους δρόμους του Τόκιο, το LEAF υπήρξε για μένα ένας αξιόπιστος συνεργάτης, καθ ‘όλη τη διαδρομή. Το αυτοκίνητο και ο εξοπλισμός του, όπως το ProPILOT, ήταν εντυπωσιακά ικανά σε δύσκολες συνθήκες οδήγησης, όπου ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές με μηδαμινές υποδομές φόρτισης, καταφέραμε να είμαστε συνεχώς εν κινήσει.

Το LEAF μου έδωσε την ευκαιρία να επιμείνω στον στόχο μου και να ταξιδεύω χωρίς περιβαλλοντικό ίχνος, επομένως ελπίζω ότι αυτό είναι ένα βήμα προς τα εμπρός, στο ταξίδι προς τη βιώσιμη κινητικότητα.»

LEAF-Kaminski_4_rs

Το Nissan LEAF είναι το πρώτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα στην ιστορία της αυτοκίνησης, έχοντας ξεπεράσει τα 340.000 πωληθέντα αυτοκίνητα, από τότε που ξεκίνησε η διάθεση του μοντέλου πρώτης γενιάς, το 2010. Με περισσότερα από 41.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί στην Ευρώπη από τον Οκτώβριο του 2017, όπου και ξεκίνησε η εμπορική του διάθεση, το νέο Nissan LEAF έρχεται να συνεχίσει αυτή την κληρονομιά, πρωτοπορώντας στην προσπάθεια για ένα βιώσιμο μέλλον.

Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990€. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο https://www.nissan.gr/vehicles/new-vehicles/leaf.html

Facebook Comments