Post

Ο Chris Froome κέρδισε για 4η φορά

Και όμως πέρασαν 21 αγωνιστικές ημέρες που κατάφεραν για ακόμη μια φορά να μας καθηλώσουν στους δέκτες των τηλεοράσεων, καθώς ο 104ος Tour de france είχε ενδιαφέρον από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε στην πόλη του Ντίσελντορφ της Γερμανίας μέχρι και την στιγμή που το πελοτόν έμπαινε στην μεγάλη ευθεία που οδηγεί στα Ηλύσια πεδία, όπου και τερμάτισε!

thumbnail_nintchdbpict000254265807

Πάνω από 23 εκατομμύρια κόσμος σε όλη τη γη παρακολούθησε τις ομηρικές μάχες που έδωσαν οι 197 αθλητές που εκίνησαν με δικαίωμα στο όνειρο της νίκης στον ιστορικότερο Ποδηλατικό Γύρο του κόσμου.

20170723224_231541

Ο Φρουμ ,ο Άρου, ο Ουράν, ο Λάντα, ο Κονταδόρ, ο Κιντάνα, αμφισβητήθηκαν από τους νεώτερους της «παρέας του Γύρου» όπως είναι ο Μπαρντέ, ο Μαρκίλ, ο Κβιατόφσκι, ο Μάθιου, ο Γέιτς, και ο Κίτελλ.

Tour de France 2017 - 23/07/2017 - Les Chmps pour elles - Paris Champs-Elysées

Η αδρεναλίνη όλων κρατήθηκε στα ύψη καθημερινά καθώς η διεκδίκηση της κίτρινης φανέλας κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στο ομαδικό πνεύμα που είχαν οι ομάδες που πάλεψαν για να την φορέσει κάποιος από τους αθλητές τους.

Ομηρικές οι μάχες των αναβάσεων, καθώς είδαμε να γίνονται τεράστιες ανατροπές που έδωσαν αφορμή στους Γάλλους φιλάθλους να συρρέουν καθημερινά όλο και περισσότεροι βλέποντας πως 2 Γάλλοι ποδηλάτες διεκδικούσαν την πρωτιά από τον μεγάλο Βρετανό ποδηλάτη Froome ο οποίος δεν έλεγε στιγμή να τα παρατήσει! Ακόμη και όταν οι συναθλητές του, εξουθενωμένοι έπαυαν να τον στηρίζουν, τότε εκείνος ρίχνονταν στην μάχη ολομόναχος.

thumbnail_Chris-Froome-Team-Sky-yellow-jersey-beer-drink-Tour-de-France-stage-21-pic-Alex-Broadway_ASO

Μεγάλη τιμή για όλους τους αθλητές στάθηκε ο σημερινός τερματισμός του Γύρου. Τα σχέδια για τον επόμενο ξεκινούν σε λίγες μόνον μέρες καθώς οι απαιτήσεις κάθε χρόνο γίνονται και περισσότερες. Ο λόγος είναι πολύ απλός! Το ποδήλατο εξακολουθεί να μαγεύει και να παρασύρει κοντά του πολύ κόσμο, ο οποίος, βρίσκει μεγάλη διέξοδο στην καθημερινότητα.

thumbnail_20170723236_231611

Το must του φετινού Tour De France δεν ήτανε άλλο από αυτό που στην πατρίδα μας ονομάζουμε pre game show, μόνο που εδώ τα πράγματα ήτανε λίγο διαφορετικά!

thumbnail_20170723230_231547

Από νωρίς στους δρόμους όπου θα διερχόταν οι ποδηλάτες, οι ¨χορηγοί¨ του αγώνα έτρεχαν τον δικό τους Γύρο Γαλλίας, όπου είχαν την ευκαιρία να κάνουν δειγματοδιανομές, τουριστικές προβολές, που συνοδευόταν από μίνι φεστιβάλ γευσιγνωσίας, καθώς και ποδηλατικά Κάμπ που επικεντρωνόταν στην καλύτερη προβολή του Γύρου Γαλλίας.

20170723146_231450

Τη μερίδα του Λέοντος κατείχαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες που πλέον όλα τα νέα μοντέλα τους στον βασικό εξοπλισμό τους περιλαμβάνουν νέα συστήματα μεταφοράς ποδηλάτων.

Chris-Froome-Tour-de-France-2017-Team-Sky-yellow-jersey-pic-Alex-Broadway-ASO

Έτσι λοιπόν όταν ξεκινούν να γράφονται τα πρώτα άρθρα για τον Γύρο περί τα τέλη Μαρτίου, τότε ξεκινά η Ευρώπη ολόκληρη να προετοιμάζει τις βαλίτσες της και να καταστρώνει σχέδια για το ποιο θα είναι το ετάπ εκείνο που θα σταθεί σταθμός στην ζωή της.

Νομίζω πως στην Χώρα μας, την Ελλάδα, που σήμερα διαθέτει αρκετά δυνατά πεντάλ, θα αποτελούσε τιμή η διοργάνωση ενός «νέου Γύρου της Ελλάδος μας», φυσικά με την συμμετοχή αρκετών ξένων ομάδων. Κάτι τέτοιο κάτω από την αυστηρή επίβλεψη σοβαρών ανθρώπων θα αποτελούσε την καλύτερη και πληρέστερη τουριστική προβολή για έναν χώρο που και διαδρομές διαθέτει και κόσμο με όρεξη έχει, αλλά και αρκετούς εθελοντές που σίγουρα αν βρεθούν κάτω από μία κοινή ομπρέλα θα λειτουργήσουν με πνεύμα ομαδικότητας, κάνοντας τη διαφορά!

«Vive la France» αγαπητοί φίλοι Γάλλοι της UCI και της ASO και φροντίστε την επόμενη χρονιά να μη διαπράξετε ξανά το ίδιο έγκλημα, όχι με τον παγκόσμιο πρωταθλητή τον Sagan που εξευτελίσατε με την πράξη αποκλεισμού του, αλλά με κάποιο άλλο παλικάρι που θα τολμήσει να σπριντάρει σαν «ποδηλάτης» και όχι σαν φοβισμένος, μέτρα πριν από την γραμμή του τέρματος!

Παντελής Τζερτζεβέλης.

Facebook Comments