Post

Δήμητρα Τάτλη, Ασημένια Βαλκανιονίκης

Από τα θρανία, στις πίστες και τους δρόμους της Θεσσαλονίκης ποδηλατεί η Δήμητρα Τάτλη, Ασημένια Βαλκανιονίκης, στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας η οποία αποτελεί μία από τις νέες ελπίδες της Ελλάδας στην ποδηλασία.

Στην μίνι συνέντευξη που μας έδωσε ήταν χαρούμενη μεν αρκετά προσγειωμένη δε, καθώς ακόμη βρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση ενόψει του Πανελληνίου πρωταθλήματος ΜΤΒ που θα λάβει χώρα το επόμενο Σ.Κ στην πόλη της Ναυπάκτου.

thumbnail_IMG_53840002

Τα αγαθά κόποις κτώνται! Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε η συζήτησή μας με την νεαρή αθλήτρια του ΠΑΟΚ Δήμητρα Τάτλη, η οποία τις μέρες αυτές δέχεται τα συγχαρητήρια για τις επιδόσεις της, από συμμαθητές, συναθλητές και φίλους, μετά από την τρίτη μεγάλη επιτυχία της σε τοπικό, Πανελλήνιο και Βαλκανικό πρωτάθλημα.

Όλες οι φετινές επιτυχίες της Δήμητρας ήταν αποτέλεσμα της σκληρής και επίπονης προετοιμασίας που ακολούθησε η ίδια κάτω από την επίβλεψη των προπονητών της Αλέξανδρου Ηλιάδη και Στέλιου Μαλούση, οι οποίοι πίστευαν εδώ και πολύ καιρό στις δυνατότητες που έχει η Δήμητρα για διάκριση.

thumbnail_IMG_53900004

Οι παγωμένες μέρες του χειμώνα δε στάθηκαν εμπόδιο στο να πραγματοποιεί την προπόνησή της, η οποία έβγαινε «για να χαλαρώνει» από το διάβασμα στο οποίο τον τελευταίο καιρό αφιέρωνε αρκετό χρόνο λόγω της προετοιμασίας της για τις Πανελλήνιες εξετάσεις που θα λάβουν χώρα την επόμενη χρονιά.

Σε ερώτησή μας για το τι θα ήθελε να δει να αλλάζει στη μέχρι τώρα κατάσταση των δρόμων που προπονείται, η ίδια, απάντησε με σεβασμό απευθυνόμενη προς οδηγούς ιχ και λεωφορείων, ότι θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί την ώρα που προσπερνούν κάποιον ποδηλάτη, αθλητή!

Βέβαια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις απρόσεκτες στραβοτιμονιές που κάνουν και οι ποδηλάτες με το να μην υπακούν στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα τελευταίως, να έχουμε πολλά τροχαία ατυχήματα. Δεν παρέλειψε δε, να αφιερώσει τις πρόσφατες νίκες της στον συναθλητή της Μόδεστο Καπινά, που βρίσκεται σε στάδιο ανάρρωσης, καθώς έπεσε θύμα τροχαίου τον περασμένο Απρίλιο.

Όσο για τη μάχη που έδωσε με την Ρουμάνα πρωταθλήτρια Bereczki Eszter, στο πρόσφατο Βαλκανικό πρωτάθλημα, η Δήμητρα είπε, πως έδωσε το μάξιμουμ των δυνάμεών της σε όλη τη διάρκεια του αγώνα των 56χλμ, αν και το ανάγλυφο της διαδρομής ήταν ιδιαίτερα τεχνικό, το οποίο βέβαια σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν την ώρα εκείνη,ανέβαζαν την δυσκολία του.

thumbnail_IMG_54120014

Τερμάτισε στην τιμητική 2η θέση για τη χώρα μας, γεμάτη από συναισθήματα χαράς και δικαίωσης καθώς κατάφερε να ζήσει το «ευ αγωνίζεσθε» σε όλο του το μεγαλείο και που θα πρέπει να αποτελεί το ζητούμενο για όλους τους εν ενεργεία αθλητές, πέρα από τις καλές επιδόσεις.

Αυτό για την Δήμητρα ήταν και το στοιχείο εκείνο που της δίνει φτερά στα πόδια της, καθώς προετοιμάζεται για την διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος ΜΤΒ που θα διεξαχθεί το επόμενο Σ.Κ. και πάλι στην Ναύπακτο, και ελπίζει σε ότι καλύτερο μετά από την ολοκλήρωση του αγώνα.

thumbnail_IMG_54350019

Αυτή είναι κυρίες και κύριοι η Δήμητρα Τάτλη. Μια νεαρή αθλήτρια με παιδεία, καθώς η οικογένειά της την στηρίζει σε κάθε της βήμα και την συμβουλεύει ανάλογα. Εμείς από την μεριά μας θαυμάσαμε ένα «παιδί» γεμάτο από θετικό οραματισμό για το μέλλον το οποίο μας περιέγραψε με πρόσωπο χαμογελαστό και την ανάλογη σεμνότητα!

thumbnail_IMG_54500025

Τι άλλο θα μπορούσαμε να της ευχηθούμε από το να την καμαρώσουμε στην Ολυμπιακή αποστολή του Τokyo 2020, όπου θα σηκώσει επάξια την γαλανόλευκη της Ελληνικής Ποδηλασίας, στα ψηλότερα σκαλοπάτια των Ολυμπιακών Ιδεώδη!

Παντελής Τζερτζεβέλης

Facebook Comments