Post

Το πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο ανανεώθηκε

H Nissan παρουσίασε το νέο Leaf, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που από το 2010 που πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά, έγινε το best seller ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχοντας πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 283.000 μονάδες.

Το νέο ιαπωνικό, φιλικό προς το περιβάλλον, αυτοκίνητο αντλεί έμπνευση σχεδιαστικά από το IDS Concept που είδαμε το 2015, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Τόκιο.

2018-nissan-leaf (10)

Στο μπροστινό μέρος, μία νέα προσθήκη στη χαρακτηριστική V-motion μάσκα της Nissan, είναι το μπλε χρώμα, χαρακτηριστικό που θα φέρουν από δω και στο εξής, όλα τα νέα ηλεκτρικά οχήματα της φίρμας, ενώ στο πίσω μέρος τα LED φωτιστικά σώματα, υιοθετούν το σχεδιασμό τύπου μπούμερανγκ της Nissan που έχουμε γνωρίσει και στο νέο Micra.

2018-nissan-leaf (6)

Το μήκος του 5-θέσιου οχήματος είναι 4.480 χλστ. το πλάτος του 1.790 χλστ. και το μεταξόνιο του φτάνει τα 2.700 χλστ. ενώ το βάρος του αυτοκινήτου είναι 1.535 κιλά.

2018-nissan-leaf (1)

Μέγιστο ρόλο στην βελτίωση της αυτονομίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου παίζει ο συντελεστής οπισθέλκουσας και το νέο Leaf τα πάει πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα έχοντας Cd 0,28.

Το εσωτερικό του Leaf έχει σχεδιαστεί από την αρχή και εδώ κάνει έντονα την εμφάνιση του το μπλε χρώμα στα καθίσματα, στο ταμπλό και το τιμόνι του αυτοκινήτου.

2018-nissan-leaf (9)

Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μία νέα οθόνη TFT 7 ιντσών με την πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες του συστήματος να είναι ευκολότερη από ποτέ ενώ διαθέτει και τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto στο σύστημα ψυχαγωγίας.

Μέσω της οθόνης ο οδηγός θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως είναι η τεχνολογία Safety Shield, η κατάσταση φόρτισης, το “αποτύπωμα” ισχύος και οι πληροφορίες του συστήματος ήχου και πλοήγησης.

2018-nissan-leaf (8)

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 110 kw ή 150 ίππων και 320 Nm ροπής, διαθέσιμα άμεσα με την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου να αγγίζει τα 144 χλμ/ώρα ενώ αρκετά βελτιωμένα θα είναι και τα νούμερα των επιταχύνσεων.

Στον κρίσιμο τομέα της αυτονομίας, η μπαταρία Li-ion χωρητικότητας 40kWh, χαρίζει στο αυτοκίνητο μία αυτονομία της τάξης των 378 χλμ με μία μόνο φόρτιση, ενώ μέσα στο 2018 θα λανσάρει και μία έκδοση με αυξημένη ισχύ κινητήρα και χωρητικότητα μπαταρίας που θα δίνει στο αυτοκίνητο μεγαλύτερη αυτονομία. Ο χρόνος μίας πλήρους φόρτισης της μπαταρίας σε δίκτυο με 3 KW ισχύ είναι 16 ώρες και με 6 KW ισχύ πέφτει στις 8 ώρες ενώ υπάρχει και η δυνατότητα αμφίδρομης σύνδεσης και τροφοδοσίας με το σύστημα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

2018-nissan-leaf

Το Leaf εφοδιάζεται με το e-powertrain, ένα ηλεκτρονικό σύστημα παραγωγής και μετάδοσης κίνησης που βελτιώνει την απόδοση του συστήματος και αυξάνει τη ροπή και την ισχύ ενώ συνεργάζεται με την μπαταρία ιόντων λιθίου για την βέλτιστη διαχείριση της ενέργειας.

2018-nissan-leaf (3)

Το νέο Nissan LEAF, εκτός από οικολογικό, διαθέτει και τρεις κύριες νέες ευφυείς τεχνολογίες οδήγησης, το  ProPILOT, το ProPILOT Park και το e-Pedal.

2018-nissan-leaf (7)

To ProPILOT, είναι ένα προηγμένο ημί-αυτόνομο σύστημα οδήγησης το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινηθεί σε μία λωρίδα κυκλοφορίας, να φρενάρει αυτόματα, να επιταχύνει και να κρατήσει αποστάσεις ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα.

2018-nissan-leaf (4)

Το ProPILOTPark, είναι ένα σύστημα παρκαρίσματος τελευταίας γενιάς που αναλαμβάνει τον έλεγχο του συνόλου του συστήματος διεύθυνσης, επιτάχυνσης, πέδησης και επιλογής ταχυτήτων, για αυτόματη καθοδήγηση του αυτοκινήτου στο σημείο στάθμευσης.

Τέλος, το e-Pedal επιτρέπει στον οδηγό να εκκινεί, να επιταχύνει, να επιβραδύνει και να σταματήσει απλά ρυθμίζοντας το πάτημα στο πεντάλ του γκαζιού. Όταν το πεντάλ  είναι πλήρως ελεύθερο, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας σε συνδυασμό με την πέδηση εφαρμόζεται αυτόματα, φέρνοντας σταδιακά το αυτοκίνητο σε πλήρη στάση. Το αυτοκίνητο διατηρεί τη θέση του, ακόμη και σε απότομες ανηφορικές πλαγιές, μέχρι να πατηθεί ξανά το πεντάλ. Η απόκριση του e-Pedal θα επιτρέπει στους οδηγούς να μεγιστοποιήσουν την οδηγική απόλαυση, όταν βρίσκονται σε ανοικτό δρόμο, σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία.

Facebook Comments