Post

Σαν τα έργα της Χαλκιδικής δεν έχει!

Κάλιο αργά παρά ποτέ!

1

Μείναμε πολύ πίσω κυρίες και κύριοι καλοκαιριάτικα! Τίποτα δεν άλλαξε και όλα μένουν ίδια. Τον Χειμώνα με την δροσούλα θα παραδοθούν τα έργα στο οδικό δίκτυο της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, στα τμήματα από Ποτίδαια μέχρι Σάνη και από Σάνη μέχρι Φώκαια, τα οποία αναμένεται να διευκολύνουν τις οδικές μετακινήσεις στη Χαλκιδική, ιδιαίτερα το επόμενο καλοκαίρι τους εναπομείναντες ιθαγενείς υπηκόους της χώρας αυτής. Ο εργολάβος καθυστερεί καθώς λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα πληρωμές δεν γίνονται. Αυτός είναι ο κύριος λόγος της καθυστέρησης ,όπως μας είπε ο . Αντιπεριφερειάρχης κ. Αβραμίδης, καθώς και το ζήτημα των απαλλοτριώσεων που όπως διαφαίνεται πλέον ρυθμίζεται ,καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο βεβαίωσε τη μερική άρση της απαλλοτρίωσης για την κατασκευή των ανισόπεδων κόμβων Ν. Φώκαιας και Κασσάνδρειας.

ΠΡΩΤΗποτιδαια-σανη_1

Παράλληλα το τμήμα Ποτίδαια – Σάνη που έπρεπε να είχε παραδοθεί στις 30 Μαΐου δεν δόθηκε στην κυκλοφορία, λόγω των εφέσεων που είχαν ασκηθεί για τις απαλλοτριώσεις.

«H αρχική μελέτη προέβλεπε απαλλοτρίωση ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ στη συγκεκριμένη περιοχή που όμως δεν ήταν αναγκαία. Γι αυτό έγινε άρση της απαλλοτρίωσης προς το συμφέρον του δημοσίου. Η τωρινή απαλλοτρίωση είναι της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι περιορίζονται οι εκτάσεις προς απαλλοτρίωση αλλά και το κόστος των απαλλοτριώσεων που ήταν ιδιαίτερα υψηλό λόγω των υψηλών τιμών των εκτάσεων» είπε ο κ. Αβραμίδης, μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι δεν αλλάζει κάτι στη λειτουργικότητα, την ασφάλεια και την προσβασιμότητα του οδικού δικτύου που κατασκευάζεται.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα τελευταία 3 Σαββατοκύριακα ,ο καιρός επιτέλους έφτιαξε. Οι ιθαγενείς Θεσσαλονικιοί αναζητώντας μια μικρή κοντινή όαση δροσιάς, εκδράμουν προς τις κοντινότερες παραλίες του Νομού αλλά και του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής , γιατί ,είπαμε πώς, σαν την Χαλκιδική δεν έχει! Αλλά όπως φαίνεται πριν από την θαλάσσια βουτιά τους προθερμαίνονται άριστα εντός των αυτοκινήτων τους ,όπου και αυτά με την σειρά τους δυσανασχετούν καθώς υποφέρουν ,λόγω της ανεπαρκούς συντήρησής τους. Κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών, διέσχισα ουκ ολίγες φορές το εν λόγω οδικό δίκτυο .Πίστευα πως η κινητοποίηση των αρχών θα ήταν άμεση καθώς όλα τα ΜΜΕ ανακοίνωναν την κάθοδο των «Μυρίων τουριστών» του βορρά! Λυπάμαι που για άλλη μια φορά προδόθηκα ,εντός των τειχών που όπως φαίνεται πλέον διαλύονται και ίσως κάποτε αποκτήσουμε αυτόν τον περιβόητο σεβασμό απέναντι στους συνάνθρωπους μας προσδοκώντας καλύτερη ποιότητα ζωής.

Facebook Comments
Alpha Tablet Ad
Skoda Ad

Πρόσφατα Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα

9 από τις πιο Ακριβές Πρόσθετες Επιλογές Αυτοκινήτων!

akrivesepilogessmallthumb

9 από τις πιο Ακριβές Πρόσθετες Επιλογές Αυτοκινήτων! Ας...

Ο Mark Webber στο Τιμόνι της 911 GT2 RS Clubsport! (VIDEO)

clubsportsmallthumb

Ο Mark Webber στο Τιμόνι της 911 GT2 RS...

Η Bugatti Type 57 Είναι Τόσο Σπάνια που η Ρέπλικα της Κοστίζει €1.000.000!

bugattismallthumb

Η Bugatti Type 57 Είναι Τόσο Σπάνια που η...

Δημοφιλέστερα Άρθρα

9 από τις πιο Ακριβές Πρόσθετες Επιλογές Αυτοκινήτων!

akrivesepilogessmallthumb

9 από τις πιο Ακριβές Πρόσθετες Επιλογές Αυτοκινήτων! Ας...

Η Bugatti Type 57 Είναι Τόσο Σπάνια που η Ρέπλικα της Κοστίζει €1.000.000!

bugattismallthumb

Η Bugatti Type 57 Είναι Τόσο Σπάνια που η...

9 Αγωνιστικά Liveries που Έμειναν στην Ιστορία

liveriessmallthumb

9 Αγωνιστικά Liveries που Έμειναν στην Ιστορία Αγωνιστικό αυτοκίνητο...

HotHatch Banner