Post

Οδηγίες για να κάνετε τον εγκλωβισμό σας πιο…ευχάριστο – από τον Χάρη Θεοφράστου

Αφού αναγκαστήκατε από τις συνθήκες ή τα γεγονότα (και παρόλες τις προειδοποιήσεις των ειδικών) αποφασίσατε να μετακινηθείτε προς (ή και μέσα) στα χιόνια ψάχνοντας για λίγη περιπέτεια, είναι επόμενο και συνετό να περιμένετε να συμβεί οτιδήποτε.. Όπως παραδείγματος χάρη να… εγκλωβιστείτε.

171695_165834323465425_7827406_o

Καταρχάς λόγω του καιρού είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσετε μεγάλα και πολύωρα μποτιλιαρίσματα στις εθνικές οδούς (βλέπε πχ Μαλακάσα) και βέβαια πολύ περισσότερο κινδυνεύουμε να εγκλωβιστούμε στο επαρχιακό δίκτυο, όπου οι χιονοπτώσεις και τα άλλα καιρικά φαινόμενα μπορούν να είναι αναπάντεχα.

Εσείς βέβαια, είστε εφοδιασμένοι με αλυσίδες και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε το χιονισμένο δρόμο, έλα όμως που σε διάφορες περιπτώσεις κάποιο όχημα κλείνει την κυκλοφορία και συχνότερα, στους επαρχιακούς δρόμους, όπου κάποια μικρή χιονοστιβάδα, ή κάποια έντονη χιονόπτωση σε σημεία με στροφές και ξαφνικά είμαστε εγκλωβισμένοι στο χιόνι. Όύτε πίσω – ούτε μπρος. Ακίνητοι. Και πιθανόν να χρειαστεί να μείνουμε αρκετές ώρες μέσα στο αυτοκίνητό μας.

Ποια είναι λοιπόν τα πιο απαραίτητα που πρέπει να φροντίσουμε πριν ξεκινήσουμε να οδηγούμε στην καρδιά του χειμώνα;
Snowed-In

Πρώτον, όταν ξεκινάμε για ταξίδι σε πιθανόν αντίξοες συνθήκες φουλάρουμε οπωσδήποτε το ρεζερβουάρ γιατί εκτός από τα χιλιόμετρα που έχουμε να διανύσουμε, υπάρχει πιθανότητα να εγκλωβιστούμε οπότε δεν ξέρουμε πόσες ώρες θα χρειαστεί να έχουμε τη μηχανή αναμμένη προκειμένου να μην παγώσουμε. Το καύσιμο, μας δίνει ζέστη, φωτισμό και μουσική για όσες ώρες θα χρειαστεί να περιμένουμε.

Οπωσδήποτε νερό, που έτσι κι αλλιώς πρέπει να έχουμε πάντα στο αυτοκίνητο, φακό γιατί νυχτώνει νωρίς και τη νύχτα αισθανόμαστε περισσότερο ανασφαλείς. Γλυκά ,αλλά και αλμυρά σνακς, γιατί η πείνα στο κρύο είναι εντονότερη. Και βέβαια μία κουβερτούλα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Εγκλωβισμένοι λοιπόν και εφοδιασμένοι μπορούμε, εάν έχουμε σήμα στο κινητό, να ειδοποιήσουμε για βοήθεια. Αν είμαστε κοντά σε κάποιον οικισμό και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να φτάσουμε με τα πόδια για να μας βοηθήσουν, έχει καλώς.
images

Αν όμως δεν έχουμε ούτε σήμα ούτε οικισμό κοντά μας; Ε, τότε περιμένουμε στη ζεστή και φιλόξενη θαλπωρή του αυτοκινήτου μας, ρυθμίζουμε την θερμοκρασία 18 με 20 βαθμούς. Επιλέγουμε ραδιόφωνο ή μουσική υπόκρουση, σκεπαζόμαστε με την κουβερτούλα και… απολαμβάνουμε μία ξεχωριστή βραδιά, φιλοσοφώντας για τη δύναμη της φύσης την οποία πάντα πρέπει να σεβόμαστε. Πως, ότι εργαλείο και να οδηγούμε μπορεί και αυτό να κολλήσει και κάνουμε κάθε είδους ενδοσκοπήσεις σε λευκό φόντο.

Μην ξεχνάμε όμως πως τόσο εμείς όσο και οι ενδοσκοπήσεις, χρειαζόμαστε οξυγόνο. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να ανανεώνουμε τον αέρα μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου και να διατηρούμε πάντα λίγο ανοιχτό ένα παράθυρο προκειμένου να ανανεώνεται ο αέρας. Extra tip: ένα θερμός με ζεστό ρόφημα.
6a00d8341d417153ef0147e029b232970b-600wi

Έτσι λοιπόν ζεστοι και αγαπημένοι περιμένουμε να μας απεγκλωβίσουν οι υπηρεσίες που είναι σε ετοιμότητα και κάνουν πολύ δουλειά σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες. Μην ξεχνάμε να τους ευχαριστήσουμε και όχι να αρχίσουμε την γκρίνια ότι άργησαν, για το που ήταν τόσες ώρες, που είναι το κράτος και άλλα φαιδρά και γραφικά. Χαλλλαρά* λοιπόν, και διασκεδάστε το.

                                              *Χαλλλαρά λέμε στην Θεσσαλονίκη το cool!

Με τον Γιάννη Μπόκα, τον «ορεσίβιο», γνώστη των συνθηκών!

Facebook Comments