Post

9 από τους πιο Τρελούς Νόμους σε Κ.Ο.Κ του Κόσμου!

Οι γερμανοί ξανάρχονται…οδηγώντας γυμνοί…

Αδιαμφισβήτητα υπάρχουν πάρα πολλά, τρελά πράγματα στον χώρο της αυτοκίνησης. Από οχήματα, τεχνολογίες, ιστορίες – ότι θες. Υπάρχουν και τρελοί νόμοι, βεβαίως, όσο αφορά το αυτοκίνητο και την οδήγηση. Ας δούμε ορισμένους από αυτούς σήμερα, και παρακαλώ, ενημερώστε μας και εσείς για τρελούς νόμους για τους οποίους γνωρίζεται, ή ρίξτε λίγο φως σε ορισμένους νόμους της λίστας μας, για τους οποίους ξέρετε κάτι παραπάνω.

1. Γερμανία – μπορείς να οδηγείς γυμνός

2A4AF0FB00000578-3151869-image-a-1_1436253196978

Βάση νόμου, το αυτοκίνητο του καθενός θεωρείται προσωπικός χώρος του ιδιοκτήτη. Έτσι επιτρέπεται να βρίσκεσαι εντός αυτού – να το οδηγάς μάλιστα, γυμνός. Προσοχή όμως, αν βρεθείς σε ατύχημα, και δεν φοράς παπούτσια, πιθανόν να μην σε καλύψει η ασφάλειά σου.

2. Η.Π.Α. (Arkansas) – είναι παράνομο να κορνάρεις μετά τις 21:00

Περνάμε στην «αντίπερα όχθη» για τον επόμενο νόμο μας. Και ευτυχώς που δεν ισχύει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, αφού την κόρνα την έχουμε σαν το νερό… Όπως και να ‘χει, αν σε πιάσουν να κορνάρεις μετά τις 9μμ στην Arkansas – πρόστιμο.

3. Καναδάς (Οντάριο) – δεν μπορείς να κοντράρεις ζώα σε αυτοκινητόδρομο

Όσο και να θέλεις, όσο βαθιά και έντονα το θέλεις, βλέποντας σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας ένα ελάφι ή μία αρκούδα να… σου «παίζει τα φώτα», είναι παγίδα. Στο Οντάριο του Καναδά τουλάχιστον. Σύμφωνα με το άρθρο 127: “no person shall race or drive furiously any horse or other animal on a highway.” Δηλαδή «κανένας δεν επιτρέπεται να αγωνιστεί ή να οδηγήσει με μανία, ενάντια σε οποιοδήποτε άλογο ή άλλο ζώο στον αυτοκινητόδρομο». Και αναρωτιέται κανείς: αν βάλεις το άλογο σε λεωφόρο, επιτρέπεται να τρέξετε εκεί;

4. Las Vegas – δεν μπορείς να οδηγείς την καμήλα σου στον αυτοκινητόδρομο

Και πως θα πάω στα καζίνο, κύριε; Με ταξί; Όπως και να ‘χει, δεν επιτρέπεται στον αυτοκινητόδρομο του Las Vegas να πηγαίνεις καβάλα σε καμήλα Απορώ ποιος όντως κυκλοφορούσε με καμήλα και χρειάστηκε να το απαγορεύσουν με νόμο.

5. Γαλλία – υποχρεωτικό να έχεις στο αμάξι σου μετρητή αλκοόλ

Η Γαλλία μπορεί να είναι γνωστή για τα κρασιά και της σαμπάνιες της, μα σε ένα όχι εντελώς άσχετο με τα παραπάνω θέμα, είναι γνωστή και για τα αυστηρά μέτρα που έχουν για την οδήγηση υπό την επήρεια. Συγκεκριμένα, αν σε πιάσουν με 0,02% ποσοστό αλκοόλ στο αίμα, δεν γλιτώνεις μία «βόλτα» με το περιπολικό. Σύμφωνα με τα μέτρα κατά της οδήγησης υπό την επήρεια λοιπόν, όσοι οδηγούν στην Γαλλία, υποχρεώνονται να έχουν στο αυτοκίνητό τους έναν μετρητή αλκοόλ. Προφανώς για να μην χρησιμοποιείται η δικαιολογία «δεν ήξερα».

6. Ισπανία – δεύτερο ζευγάρι γυαλιά στο όχημα, για οδηγούς που χρειάζονται γυαλιά στην οδήγηση

Είναι προφανές πως αν κάποιος έχει θέματα με τα μάτια του, πρέπει να φοράει τα γυαλιά του οδηγώντας. Μα στην Ισπανία, το πήγαν ένα βήμα παρακάτω, υποχρεώνοντας τους οδηγούς να έχουν και ένα δεύτερο ζευγάρι γυαλιά στο αυτοκίνητο. Ο νόμος δεν ισχύει από το 97′, μα οι αρχές εξακολουθούν να το συνιστούν θερμά.

7. Η.Π.Α. (Alabama) – υπό όρους, μπορείς να οδηγείς αντίθετα σε μονόδρομο

Από όλους τους περίεργους νόμους που θα συναντήσει κάποιος στην Alabama, ο συγκεκριμένος ίσως να είναι ο πιο περίεργος. Γραμμένος προφανώς κάποτε κατά τον 19ο αιώνα. Στην Alabama λοιπόν, μπορείς να οδηγείς αντίθετα σε μονόδρομο, με την προϋπόθεση να κρέμεται ένα φανάρι στο μπροστινό μέρος του οχήματός σου…τι; Ναι…καλύτερα να μην το δοκιμάσει κανείς.

8. Η.Π.Α. (California) – οι γυναίκες δεν μπορούν να οδηγούν φορώντας ρόμπα

Εδώ πάμε αντίθετα, σε σχέση με τους Γερμανούς. Όχι απλώς δεν μπορούν να οδηγούν γυμνοί οι Καλιφορνέζοι, μα οι γυναίκες τους δεν μπορούν να οδηγούν, ούτε καν με ρόμπα. Δεν είναι σαφές αν η ρόμπα είναι το μόνο ένδυμα που πρέπει να φοράς για να «φας» κλήση, ή φορώντας την και πάνω από τα ρούχα θα έχεις το ίδιο πρόβλημα. Το δίδαγμα; Κυρίες, αφήστε τις ρόμπες σπίτι σας.

9. Αυστραλία – παράνομο να διώξεις ζώα από τον δρόμο

Αν βρεθείς στην Victoria της Αυστραλίας, και συναντήσεις ένα κοπάδι πρόβατα ή αγελάδες, πρέπει να σταματήσεις το όχημα και να σβήσεις την μηχανή. Και μην διανοηθείς να προσπαθήσεις να διώξεις τα ζώα από τον δρόμο γιατί αυτό θα σου επιφέρει πρόστιμο 141 Αυστραλιανά δολάρια

Facebook Comments
Alpha Tablet Ad
Skoda Ad

Πρόσφατα Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα

9 από τις πιο Ακριβές Πρόσθετες Επιλογές Αυτοκινήτων!

akrivesepilogessmallthumb

9 από τις πιο Ακριβές Πρόσθετες Επιλογές Αυτοκινήτων! Ας...

Ο Mark Webber στο Τιμόνι της 911 GT2 RS Clubsport! (VIDEO)

clubsportsmallthumb

Ο Mark Webber στο Τιμόνι της 911 GT2 RS...

Η Bugatti Type 57 Είναι Τόσο Σπάνια που η Ρέπλικα της Κοστίζει €1.000.000!

bugattismallthumb

Η Bugatti Type 57 Είναι Τόσο Σπάνια που η...

Δημοφιλέστερα Άρθρα

9 από τις πιο Ακριβές Πρόσθετες Επιλογές Αυτοκινήτων!

akrivesepilogessmallthumb

9 από τις πιο Ακριβές Πρόσθετες Επιλογές Αυτοκινήτων! Ας...

Η Bugatti Type 57 Είναι Τόσο Σπάνια που η Ρέπλικα της Κοστίζει €1.000.000!

bugattismallthumb

Η Bugatti Type 57 Είναι Τόσο Σπάνια που η...

9 Αγωνιστικά Liveries που Έμειναν στην Ιστορία

liveriessmallthumb

9 Αγωνιστικά Liveries που Έμειναν στην Ιστορία Αγωνιστικό αυτοκίνητο...

HotHatch Banner