Post

Τόλμη και γοητεία πάνω σε ρόδες!

Μια μικρή ομάδα αθλητών η οποία προωθεί την χρήση πατινιών ως τρόπο άθλησης αλλά και ως τρόπο μετακίνησης στα κέντρα των πόλεων, τόλμησε έναν άθλο που για πολλούς φαντάζει περισσότερο τρέλα παρά κατόρθωμα!

Την ομάδα πλαισίωναν ο Κωνσταντίνος, η Ευαγγελία, ο Γιάννης και ο Bασίλης, οι οποίοι υποστηριζόταν από ένα τεχνικό team που στην κυριολεξία αποτελούσε τα μάτια τους πάνω στον δρόμο ο οποίος ήταν «αφιλόξενος» όπως πάντα!

Τετάρτη μεσάνυχτα και το κέντρο της πόλης του Πειραιά ήταν τόσο ήσυχο που η λέξη «ξεκινάμε» ακούστηκε μέχρι την έρημη πλατεία του Δημοτικού θεάτρου, που την ώρα εκείνη μόνο λίγα περιστέρια απολάμβαναν την ηρεμία της. Ο Άθλος με την ονομασία «1000χλμ Power skating» ξεκίνησε από το κατάστημα Powerskate.eu στην οδό Κολοκοτρώνη 50 στον Πειραιά, βάζοντας πορεία για τον Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης, κάτω από καλές συνθήκες, οι οποίες όμως κράτησαν για πολύ λίγο! Ο λόγος πολύ απλός, όπως εξηγούσε μία ώρα αργότερα, ο αστυνομικός του τμήματος Τροχαίας Ε.Ο, καθότι δεν προβλέπεται η κίνηση πατινιών σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας!

thumbnail_DSC_28230029

Η ομάδα όμως ήταν έτοιμη για όλα και αφού ανασυγκροτήθηκε, λίγα λεπτά αργότερα βρισκόταν εν κινήσει στην παλιά εθνική οδό πλέον με ρυθμούς ικανοποιητικούς καθότι η δροσούλα που επικρατούσε βοηθούσε τους αθλητές στην προσπάθειά τους!

Η ομάδα των πέντε προετοιμαζόταν σκληρά τους τελευταίους 5 μήνες για το δύσκολο εγχείρημα της κάλυψης των 1000 χιλιομέτρων, εστιάζοντας πάνω στις ιδιορρυθμίες και τα υψομετρικά που παρεμβάλλονται κατά μήκος της διαδρομής η οποία μόνο για πατίνια δεν είναι κατασκευασμένη!

thumbnail_DSC_27910026

Από την πάλαι ποτέ παλαιά Εθνική οδό που ένωνε (ενώνει) την Αθήνα με την Λαμία, θα περίμενε κανείς να απολαμβάνει την ηρεμία των άδειων δρόμων της, καθώς ο νέος αυτοκινητόδρομος που κατασκευάστηκε μείωσε κατά πολύ τον χρόνο κάλυψης της διαδρομής, Αντιθέτως όμως, η συχνότητα περάσματος των βαρέων φορτηγών και κάθε είδους μεταφορικών μέσων, ήταν το κάτι άλλο!

Ξημερώματα, λίγο έξω από την πόλη της Θήβας, και καθώς η ομάδα πραγματοποιούσε προγραμματισμένη στάση, έκανε την εμφάνισή του το φεγγάρι που ξεσήκωσε ευχάριστα όλη την ομάδα που λίγο αργότερα ξεκινούσε σιγοτραγουδώντας! Οι ανηφοριές της Μαλαισίνας και οι κατηφόρες του Θεολόγου, δοκίμασαν στο μάξιμουμ τις δυνάμεις τόσο της ομάδας όσο και των πατινιών που πατινάριζαν, κάτω από έναν καυτό ήλιο και θερμοκρασία 39 βαθμών Κελσίου.

Στο αντίκρισμα της θάλασσας η ομάδα δεν άντεξε και έριξε μια βουτιά στα ήσυχα νερά της σκάλας, καθότι είχε συμπληρώσει τα πρώτα της 100χλμ. Αφού πήραν τις απαραίτητες ανάσες τους, συνέχισαν την πορεία τους ακολουθώντας διαδρομές όπου ο κίνδυνος παραμόνευε, σχεδόν παντού!

thumbnail_DSC_28270033

Σαν μια χώρα τελείως παρατημένη, είναι τα σημεία όπου διέρχεται ο παράπλευρος πλέον δρόμος αποφυγής διοδίων της παλιάς Εθνικής οδού! Σχεδόν ανά 10 χιλιόμετρα έχουν δημιουργηθεί μικροί σκουπιδότοποι που αναμένουν τους τουρίστες που στέκονται και τα αποθανατίζουν.

Σε κάποιες άλλες «Ευρωπαϊκές χώρες» η μετακίνηση με rollers αποτελεί μιας πρώτης τάξεως τουριστική ατραξιόν για εκείνους που επιθυμούν να μετακινηθούν εναλλακτικά, μέσα από ένα δίκτυο διαδρομών τόσο στα κέντρα των πόλεων όσο και των γύρω προαστίων.

thumbnail_DSC_28330036

Ο τερματισμός για το πρώτο σκέλος των 250 χιλιομέτρων έγινε στο γραφικό χωριουδάκι της Φθιώτιδας την Γλύφα, αφού προηγουμένως η πορεία από την Λαμία για την Στυλίδα αποδείχθηκε αρκετά επεισοδιακή, καθώς δεν ήταν και πολύ εύκολο να συνυπάρξουν μεταξύ τους αυτοκίνητα, φορτηγά και Rollers!

Στον Καραβόμυλο, μύρισε θάλασσα και δρόσισε! Η παρέα των αθλητών που συνέχιζε την προσπάθειά της για την επίτευξη του στόχου των 1000χλμ, αριθμούσαν 3 αθλητές! Ο Κωνσταντίνος, και ο Βασίλης ήταν το αγωνιστικό δίδυμο που πλαισιώθηκε από τον φωτογράφο «ΕΠΙΤΡΟΧΩΝ» Παναγιώτη, που «έπαιζε» με τα διερχόμενα αυτοκίνητα προσφέροντας άπλετο θέαμα σε όσους περνούσαν πλάι του!

Λίγο πριν, ο Γιάννης και η Ευαγγελία, είχαν ολοκληρώσει τις προσπάθειές τους καθώς οι τριβές που δημιουργήθηκαν στο δέρμα τους γύρω από τους αστραγάλους δεν τους επέτρεψαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους! Βάλσαμο για όλο το team αποδείχθηκε ο σύντομος νυχτερινός ύπνος πλάι στην θάλασσα που έφερνε άρωμα διακοπών.

thumbnail_DSC_29020050

Η επομένη μέρα βρίσκει τον Κώστα Μαρτζέκη να συνεχίζει το εγχείρημα ολομόναχος καθώς και ο Βασίλης δεν μπορούσε να φορέσει τα Ρόλλερς του μιας και τα πόδια του είχαν πρηστεί εντελώς! Οι άγνωστες ανηφορικές από την Πελασγία προς τον Πτελεό ήταν της τάξεως του 14%, και με θερμοκρασία real feel 40 βαθμών Κελσίου!

Στην μικρή κωμόπολη του Βελεστίνου, τον Κώστα ανέμενε μια παρέα μικρών παιδιών που χειροκρότησε το πέρασμά του και βγήκε αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί του! Με την σειρά τους βέβαια χειροκροτούσε και η «μεγάλη παρέα των καφενείων» που απολάμβανε το μεσημεριανό τσιπουράκι κάτω από τα δροσερά πλατάνια!

Ο Γολγοθάς ήταν « προ των πυλών» της Λάρισας! Ο παλιός επαρχιακός δρόμος Αλμυρού –Λάρισας δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή της ομάδας που δυστυχώς δεν είχε εναλλακτική επιλογή καθώς , η άλλη διαδρομή έστελνε τον Κώστα να καλύψει απόσταση 134 χλμ μακρύτερα! Καταμεσήμερο στο κέντρο της Λάρισας και ο Κωστής είχε συμπληρώσει τα πρώτα 100χλμ της μέρας! Κατάκοπος έπεσε για λίγο ύπνο προκειμένου να ξαποστάσει και να δροσιστεί λίγο, καθώς η θερμοκρασία στην θεσσαλική πόλη, σκαρφάλωνε στους 42 βαθμούς Κελσίου!

Χωρίς να χάσει πολύτιμο χρόνο, μετά από μια ώρα, ξεκίνησε και πάλι την υπερπροσπάθειά του, μόνο που τώρα η ομάδα υποστήριξης που απαρτιζόταν από την Άννα, τον Παναγιώτη τον Βασίλη και την Ευαγγελία, φρόντιζε να τον προμηθεύει συνεχώς με δροσερά επιθέματα, προκειμένου να κρατά χαμηλά την θερμοκρασία του σώματός του!

thumbnail_IMG_17920008

Το πέρασμα της Κοιλάδας των Τεμπών, ήταν και το αποκορύφωμα της προσπάθειας του Κώστα! Με την θερμοκρασία να παραμένει στους 41 βαθμούς, στάθηκε αδύνατο να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις προσπάθειές του!

thumbnail_IMG_18500014

Η ομάδα ολόκληρη, συσπειρώθηκε, υποστήριξε τον Κωστή ενώνοντας τα χέρια και αναφωνώντας το όνομά του, καθώς και το όνομα του εγχειρήματος, «1000χλμ powerskate».

thumbnail_IMG_18530016

Ένας Άθλος που ολοκληρώθηκε στα 400 χλμ, ανανέωσε το ραντεβού του με την ιστορία, καθώς η ομάδα, υποσχέθηκε πως θα επανέλθει και πάλι για την πραγματοποίηση του στόχου της!

Η ομάδα μέσα από το εγχείρημα της προσπάθησε να ενισχύσει δύο ιδρύματα α) το Παιδικό Σπίτι Πειραιά (ίδρυμα φιλοξενίας ανηλίκων που προέρχονται από οικογένειες με κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα) και β) Ο φάρος του κόσμου ( ίδρυμα φιλοξενίας ανηλίκων).

Η προσπάθεια της ομάδας 1000χλμ Powerskate.eu υποστηρίχθηκε αποκλειστικά από το Livemedia και το Επί Τροχών που αποτελούν και τους αποκλειστικούς χορηγούς επικοινωνίας.

Παντελής Τζερτζεβέλης

Facebook Comments